Home page

Topic: 86 pacecar A/C not working.

in Forum: C4 Cooling and Heating Systems

86 pacecar A/C not working. (1/5)
 7/8/20 9:24am
skeech86
Standard Member
Send Private Message

Bradley, IL - USA

Vette(s):
1986 Indy Pace car Corvette


Joined: 6/26/2020
Posts: 3

HI folks.

 

I have a 86 L98 . I noticed my A/C wasn't working and checked the system. I have a good fuse, 12 volts to the compressor and a full charge . If I run a wire to the battery, the compressor kicks on no problem cold air out of the dash. When I plug the harness in although I have power nothing happens when I switch it to A/C in the dash. I don't have the electronic controls. Any idea what to look for??

Our Sponsors help support C4VR
Re: 86 pacecar A/C not working. (2/5)
 7/9/20 8:26am
Atchafalaya
Standard Member
Moderator
Send Private Message

Atchafalaya Basin, LA - USA

Vette(s):
Black 1979 L-82 Black 1996 LT1 Black 1999 Coupe


Joined: 3/20/2009
Posts: 560

Lots and lots of possibilities.

1--Though your system does have refrigerant; is it enough?

The low pressure switch will stop the compressor clutch from engaging if not enough refrigerant.

2--Your fuse is good, but are the relays good?

 

 

Start with those two.

Re: 86 pacecar A/C not working. (3/5)
 7/10/20 4:46pm
skeech86
Standard Member
Send Private Message

Bradley, IL - USA

Vette(s):
1986 Indy Pace car Corvette


Joined: 6/26/2020
Posts: 3

Thank you for the advice, Yes I have a good fuse, Yes I have a full charge of refrigerant . I didn't see any relays in the system. Do you know the location of this relay? I do have 12 volts at the plug when the A/C is on but it doesn't start the compressor. If I run separate wires to the compressor from the battery it will start up and run cold air in the cabin. I'm stumped

Re: 86 pacecar A/C not working. (4/5)
 7/11/20 8:46am
Atchafalaya
Standard Member
Moderator
Send Private Message

Atchafalaya Basin, LA - USA

Vette(s):
Black 1979 L-82 Black 1996 LT1 Black 1999 Coupe


Joined: 3/20/2009
Posts: 560

skeech86 said:

Thank you for the advice, Yes I have a good fuse, Yes I have a full charge of refrigerant . I didn't see any relays in the system. Do you know the location of this relay? I do have 12 volts at the plug when the A/C is on but it doesn't start the compressor. If I run separate wires to the compressor from the battery it will start up and run cold air in the cabin. I'm stumped



1-Is the low pressure switch still good?...high pressure switch?

2-I don't know for a fact if your year model has relays.

3-Try running a separate ground since you do have 12V at the compressor.

 

>Check if the two (if applicable) pressure switches are working correctly.

>If those work correctly, then it's checking the electrical circuit that energizes the compressor clutch, this includes the ground circuit.

 

These are all free checks and takes no time at all.

 

 

Re: 86 pacecar A/C not working. (5/5)
 7/12/20 10:01am
skeech86
Standard Member
Send Private Message

Bradley, IL - USA

Vette(s):
1986 Indy Pace car Corvette


Joined: 6/26/2020
Posts: 3

Thanks for the help, it looks like I may have a relay in my system according to the manual although its must be in a good hiding spot. I've checked everything you recommended and still no luck. I'm going to replace the relay when I find it and if this doesn't work I think Ill take it to the shop. I appreciate your help with this.

Our Sponsors help support C4VR